Hopp til innhold

ØVELSE HJERKINN 22.02.20

FORF-ØVELSE

Vi stilte 6 mannskaper for å levere sporingstjeneste i KO og DMR-samband til hele øvelsen.

Oppmarsj:

LB6SE og LB4CD stilte 0830 på beredskapsenteret, pakket alt utstyr i bil, kjørte til fjells og monterte digipeater, repeater og KO. Vi demonterte også alt etter middag.

Deretter kom LB4GH, LA3TR, LA1OSA og LA6FTA klokka 1200. Øvelsen startet med felles briefing klokka 1300. Oppgaven for hundeførere var å øve sammen med scooter-sjåfør på overflatesøk etter savnet person.

Det var 4 ungdommer som stilte opp som figuranter.

(Skjermdump av Vigga.no - lesedato mandag 24.2.20, pluss-sak.

Oppgaver for oss: Dele ut trackere, DMR-radioer. Holde oversikt og kontroll på hvem som fikk hva. Bemanne DMR-samband i KO, administrere visning av aprs-spor i KO. Samle inn utstyr. Demontere og frakte alt på plass igjen.

Sporing:

Vi hadde ute 12 trackere, 1 digipeater og en portabel I-gate. Vi hadde oversikt over alle søkelagene i et overflatesøk etter markører. Visning på lerret i KO. KO var bemannet av Norske Redningshunder som hadde øvingsledelsen, Røde Kors, Lesja og Dovre Kriseledelse og SBI.

Null-problem! 

Innledningsvis måtte vi bytte router fra Telenor til Telia på grunn av signalkvaliteten. Det medførte at I-gaten måtte omprogrammeres og parres med ny ruter. Det viste seg etter en del fram og tilbake at vi manglet et null-tall (0) i IP-adressen, og det tok litt tid før vi skjønte det. Men, trackere var ute og i drift og kom på kartet når vi fant ut av det. Det var LB4GH som til slutt skjønte hva som var problemet. Kjempesignaler.

DMR-samband

Vi hadde ute 15 DMR-radioer til samtlige deltakere. DMR-repeateren ble plassert på et gunstig punkt og driftet på batteri. Repeateren gikk utmerket, og det var god signalkvalitet. Alle brukte monofon og noen hadde ørepropp. Vi bemannet radio i KO og tok i mot og loggførte meldinger.

God stemning

Klokka 1800 var det felles middag og 1900 var det evaluering sammen med alle aktører. Alle organisasjonene utrykte at de hadde hatt godt utbytte av måten å øve på, og det er enighet om å lage noe lignende neste vinter.

(Foto: LB4CD og LA1OSA)