Hopp til innhold

17.06.19
Takk til LA6FTA, Gudleik, LA1OSA Widar, LB9UE Tom-Erik, LB4GH Torkell, LB6SE Svein og LB4CD Ola-Matti for godt gjennomført øvelse Ottadal. Klokka 1700-2400.

KO på Otta beredskapssenter ble bemannet av LA1OSA Widar og LB9UE Tom-Erik. De hadde ansvaret for all loggføring og styrte sambandet denne kvelden.Det gjorde de på en utmerket måte.

På bildet er LA6FTAs bil med utstyr. Han var i Vågåmo under øvelsen, og i bakgrunnen skimter du Vågåvatnet.

I Lom hadde LB4GH Torkell kontroll på crossband-sambandet og Innlandsnettet ved Lom stavkirke. Det er et steinkast fra kommunehuset og i sentrum.

I Skjåk installerte LB6SE Svein og LB4CD Ola-Matti crossband-radio. Vi kjørte UHF mellom Skjåk og Lom, og VHF mellom Lom og Vågåmo. Ellers går innlandsnettet fint både fra Vågåmo og Lom. I Skjåk hadde vi Innlandsnettet inne i 52-signaler på parkeringa ved Skjåk Energi.Det vil muligvis kreve en beam-antenne for å oppnå kontakt med repeater fra der, eller et annet punkt.

Vi kjørte et sammenhengende samband fra Skjåk til Vågåmo via tre stk Yaesu 8900 i crossband og med batteridrift. Dette medførte mest flytting og testing av posisjoner for Gudleik La6FTA.

Øvingsmålet ble nådd, og vi er tryggere på hvordan vi kan løse sambandsoppdrag i området.

Det var en lys og trivelig sommerkveld. Evaluering av øvelsen foregikk på Statoil på Otta rundt midnatt.