Hopp til innhold

FORF-ØVELSE

Vi stilte 6 mannskaper for å levere sporingstjeneste i KO og DMR-samband til hele øvelsen.

Oppmarsj:

LB6SE og LB4CD stilte 0830 på beredskapsenteret, pakket alt utstyr i bil, kjørte til fjells og monterte digipeater, repeater og KO. Vi demonterte også alt etter middag.

Deretter kom LB4GH, LA3TR, LA1OSA og LA6FTA klokka 1200. Øvelsen startet med felles briefing klokka 1300. Oppgaven for hundeførere var å øve sammen med scooter-sjåfør på overflatesøk etter savnet person.

Det var 4 ungdommer som stilte opp som figuranter.

(Skjermdump av Vigga.no - lesedato mandag 24.2.20, pluss-sak.

Oppgaver for oss: Dele ut trackere, DMR-radioer. Holde oversikt og kontroll på hvem som fikk hva. Bemanne DMR-samband i KO, administrere visning av aprs-spor i KO. Samle inn utstyr. Demontere og frakte alt på plass igjen.

Sporing:

Vi hadde ute 12 trackere, 1 digipeater og en portabel I-gate. Vi hadde oversikt over alle søkelagene i et overflatesøk etter markører. Visning på lerret i KO. KO var bemannet av Norske Redningshunder som hadde øvingsledelsen, Røde Kors, Lesja og Dovre Kriseledelse og SBI.

Null-problem! 

Innledningsvis måtte vi bytte router fra Telenor til Telia på grunn av signalkvaliteten. Det medførte at I-gaten måtte omprogrammeres og parres med ny ruter. Det viste seg etter en del fram og tilbake at vi manglet et null-tall (0) i IP-adressen, og det tok litt tid før vi skjønte det. Men, trackere var ute og i drift og kom på kartet når vi fant ut av det. Det var LB4GH som til slutt skjønte hva som var problemet. Kjempesignaler.

DMR-samband

Vi hadde ute 15 DMR-radioer til samtlige deltakere. DMR-repeateren ble plassert på et gunstig punkt og driftet på batteri. Repeateren gikk utmerket, og det var god signalkvalitet. Alle brukte monofon og noen hadde ørepropp. Vi bemannet radio i KO og tok i mot og loggførte meldinger.

God stemning

Klokka 1800 var det felles middag og 1900 var det evaluering sammen med alle aktører. Alle organisasjonene utrykte at de hadde hatt godt utbytte av måten å øve på, og det er enighet om å lage noe lignende neste vinter.

(Foto: LB4CD og LA1OSA)

NØDNETTET NEDE FLERE STEDER

Politidirektoratet bekrefter at nødnettet er nede flere steder.

Politidirektoratet kan bekrefte at nødnett er nede i Øst, Sør-Øst og i nordre deler av Innlandet politidistrikt. Feilen oppstod iforbindelse med vedlikeholdsarbeid hos leverandøren. De jobber nå med feilretting, sier seksjonssjef Jørn Schelderup i politidirektoratet til VG.

02800 og 112 fungerer som normalt.

Kilde: https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/videos/192614

Kilde: https://www.aftenposten.no/norge/i/OpJW4q/noednettet-nede-flere-steder

Norske redningshunder skal ha trening på overflatesøk og skredsøk, samt A-sertifisering av hunder helga 21-23.2.20 på Dovrefjell.

Lørdag 22.2.20 er det lagt opp til en samvirke-øvelse i forbindelse med dette som involverer: Norske Redningshunder, Røde Kors, Lesja og Dovre krisestab, Politiet og Sambandstjenesten Innlandet.

Vi skal levere lokalt DMR-samband i øvingsområdet, og vi skal levere sporing av scootere og hundeførere med visning i KO.

Foreløpig er vi 6 fra SBI som er med på dette, og det er LB4GH, LA3TR, LA1OSA LB6SE, LA6FTA og LB4CD.

Oppmøte er lørdag 22.2.20 seinest klokka 1200 på Hjerkinhus.

Øvelsen vil vare fra ca klokka 1300 til 1800.

Etter det vil det være felles middag sammen med de andre aktørene. Prisen er 235, buffet.

Hvis du vil være med og delta på middag, må du varsle meg med sms på 900 15 735 innen torsdag 13.02.20 klokka 22. Middagen må du betale selv.

Hilsen Ola-Matti, LB4CD

 

Planleggingsmøte 11.2.20

Feilen på mobilnettet i Valdres er rettet

Området mellom Filefjell og Fagernes var i flere timer uten mobildekning søndag ettermiddag etter at et tre falt over en fiberkabel ved Røn.

Vestre Slidre og Vang kommuner i Valdres ble rammet av bruddet i fiberkabelen, som førte til at både mobilnett, telefon og bredbånd var nede.

Klokka 19.15 opplyser Telenor til NTB at feilen er rettet.

I forbindelse med feilen, var telefondekningen borte. Personer med behov for å ringe, ble bedt om å oppsøke nødetater og sykehjem.

Politiet kjørte også patrulje langs E16 i forbindelse med at mobilnettet falt ut.

E16 Filefjell var søndag ettermiddag en av få fjelloverganger mellom øst og vest hvor det ikke var kolonnekjøring på grunn av uvær.

KILDE

Søndag 9.februar 2020:

Vi følger med utviklingen gjennom media. Vi er ikke forespurt om noe pr. nå.

UTFALL MOBILDEKNING

Obs. Det er vind og uvær rundt oss ("ELSA"), og det fører som regel til ulike utfall og hendelser, så også i dag. Les HER.

I vårt område:

"Vestre Slidre og Vang kommuner i Innlandet fylke er rammet. Røde Kors har opprettet base på Vangsheimen sykehjem, og publikum kan henvende seg der, opplyser politiet i Innlandet på Twitter. Politiet kjører også patrulje langs E16."

KILDE

Klokka 15.33 Dagbladet: