Hopp til innhold

ORANSJE FAREVARSEL 29-30.1.22

Agder, Telemark og Buskerud og Akershus, Oppland og Hedmark

: https://varsom.no/vaervarsling/varsel/67965

Her  i Nord-Gudbrandsdalen ser det ut på yr.no som at det er natt til søndag som får den hardeste vinden. Da er det meldt 35 m/s på Dovrefjell. Ta en kikk på hvordan det ser ut hos deg.

KONSEKVENS: Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. Fare for skade på bygninger og infrastruktur. Strømforsyningen vil bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.

Det er lurt at du følger med rundt deg lokalt. Lad batterier til dine radioer, ha litt utstyr klart som vanlig og tenk gjennom hva du kan bidra med i en skarp aksjon om noen kommuner eller andre skulle få behov for sambandsstøtte e.l.

OBS: Dette sier jeg som engasjert medlem. Styret har ikke heva beredskapen som jeg vet.

73 de LB4CD, Ola-Matti, Lesja.

Den 16.1.22 ble vi utkalt på skarp aksjon og bedt om å sette opp VHF-nærsamband gjennom Lesja kommune fra Bjorli i vest og til beredsspassenteret, Dombås i Dovre kommune.

Politiet ønsket å kunne få fram akutte meldinger om liv og helse i tilfelle utfall strøm, telefoni og nødnett. Det ble både strøm og telefonutfall tidlig på kvelden, men det har heldigvis blitt ordna.

Vi aktiverte vårt nett slik vi har planlagt og øvd på. Det er bare noen uker siden sist. Brannmannskap var med på å montere crossbandlinkene, og Røde Kors stilte med mannskap for å bemanne sambandspunkter som er kjent for befolkningen.

Aksjonen er vellykka så langt. Vi kan varsles ut via radio i natt, men er nå i hvil og hvil. Det ser ut til at uværet trekker østover, så forhåpentligvis er dette over i morgen.

LB6SE, Svein og LB4CD Ola-Mati bemmannet henholdsvis Lesjaskog og Dombås brannstasjon. Svein hadde opplæring av brannmannskap for å sette opp linkene.