Hopp til innhold

Da lader vi trackere og batterier for neste øvelse som er neste lørdag. Røde Kors skal ha kjentmannskjøring i Reinheimen vest. Vi er bedt om å stille med sporing. Det er gitt tillatelse til å kjøre opp en gateway for Tetra og vår digipeater på en topp som heter Skarvehøe. Simuleringene fra der ser lovende ut.  Det er samme digien som ble brukt på Hjerkinn som skal i ilden: LD3ED-1.

Vi kommer til å samles på Lesjaskog brannstasjon og være der lørdagen. Vi har fastmonterte IGATE der, så det er bare å dele ut trackere og digipeater klokka 0645 på morgenen lørdag. Vi har kaffe utover dagen, så skulle du få lyst til å ta en tur, er du hjertelig velkommen.

 

 

6 mann fra SBI, LB4XG, LA6ETA, LA3TR, LB6SE, LB4GH og LB4CD, deltok på årets FORF-trening på Hjerkinn. Det var ca 50 mannskap med fra Norske Redningshunder, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Flytjenesten og NRRL. Røde Kors ungodmmer fra RØFF stilte som markører. I tillegg skulle det lages film samtidig med treninga. Det var Martin Amble Ruge fra Bortelagte.no og Maria Kampeseter Kleiven som hadde det oppdraget. De ble betalt med penger fra Gjensidigestiftelsen. Filmen og bildene blir gjort tilgjengelig for alle organisasjonene. Forhåpentligvis er klart til lansering før påske. Trening hadde også besøk av Jørn Halvorsen, prosjektleder, i FORF.

Vi leverte sporingstjeneste og DMR-samband for de som ønsket å trene på enkelt samband. De gikk utmerket. Vi hadde LB4GH i KO på Hjerkinnhus, mens vi driftet IGATE og samband fra Hjerkinn Fjellstua. Der hadde vi gode mottaksforhold med antenner på en veranda i 2.etg på et leilighetshus. I tillegg hadde vi en fill-in digipeater på innkjøringa til Hageseter.

Dette er andre gangen vi deltar på denne treninga. Nå er det bare å lade batteriene til neste lørdag, for da blir det muligens sporing av kjentmannskjøring i Reinheimen vest.

For SBI, LB4CD.

https://nrrl.no/nyheter/full-fart-med-forf-pa-fjellet/

Lørdag 19.2.22 er det trening sammen med:

Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp, Flytjenesten og SBI NRRL.

Politiet vil være tilstede.

Vi skal levere sporing av scooterekvipasjer med Røde Kors og NRH som skal trene på overflatesøk klokka 12-17 lørdag.

All aktivitet har utgangspunkt i Hjerkinnhus på Hjerkinn. Vi vil ha en liason i adm-ko der. Vi i SBI kommer til å holde til på Hjerkinn Fjellstue i ei leilighet der. Det blir vårt driftko med IGATE etc.

Det skal produseres rekrutteringsfilm for FORF denne lørdagen, så det er viktig at alle er uniformert og med radio i lomma! All intern trafikk vil gå på en simpleks-frekvens på vhf.

LB4CD og LB6SE frakter inn alt nødvendig utstyr på fredag. Alle som skal være med må stille på Hjerkinnhus seinest klokka 1100 lørdag 19.2.22. Det blir felles oppstilling ute klokka 1200.

Flest mulig må være med på å dele ut og registrere trackere ved start. Etter det setter vi igjen en mann i KO og reiser til Fjellstua.

Send sms til 90015735, eller epost til mittigard@gmail.com om du vil være med.

Ta med deg nistepakke og handapparat. Du skal få kaffe! Jeg skal komme med opplysninger om middag etc når jeg finner ut av hvem som kommer og hva slags matopplegg det skal være.