Hopp til innhold

Den 16.1.22 ble vi utkalt på skarp aksjon og bedt om å sette opp VHF-nærsamband gjennom Lesja kommune fra Bjorli i vest og til beredsspassenteret, Dombås i Dovre kommune.

Politiet ønsket å kunne få fram akutte meldinger om liv og helse i tilfelle utfall strøm, telefoni og nødnett. Det ble både strøm og telefonutfall tidlig på kvelden, men det har heldigvis blitt ordna.

Vi aktiverte vårt nett slik vi har planlagt og øvd på. Det er bare noen uker siden sist. Brannmannskap var med på å montere crossbandlinkene, og Røde Kors stilte med mannskap for å bemanne sambandspunkter som er kjent for befolkningen.

Aksjonen er vellykka så langt. Vi kan varsles ut via radio i natt, men er nå i hvil og hvil. Det ser ut til at uværet trekker østover, så forhåpentligvis er dette over i morgen.

LB6SE, Svein og LB4CD Ola-Mati bemmannet henholdsvis Lesjaskog og Dombås brannstasjon. Svein hadde opplæring av brannmannskap for å sette opp linkene.

Vi testa vhf-nærsamband fra Lesjaskog til Dovre den 20.11.21. 12 medlemmer fra Elverum, Gjøvik, Lillehammer, Vinstra, Heidal og Lesja var samla på Dombås til øvelse og møte.

Vi bruker crossbandlinker for å flytte signalene 8 mil i krokete dalfører. Det fungerer.

LA3TR var med på å teste mobilt fra Dovre.

 

Petter LA4XGog Knut Arild LA1PKA var på Dovrefjell og testa både VHF og DMR. LA6ETA, Henrik betjente nødnett og DMR i KO på beredskapssenteret. LB4CD var VHF-mann i KO.

Leder av Sambandstjenesten Innlandet, LB4GH, var kasta ut i crossbandlinksystemet og skulle teste både vhf, uhf og DMR. Man kan bli forvirra av mindre. Heldigvis gikk det bra med sjefen.

LB9UE var mobil fra Dovre, og vi fikk testa mange punkter med ulik effekt og antenner på både vhf og DMR.

Her er gjengen samla på beredskapssenteret før øvelsen. Gjennomgang av sambandsplaner og mål for øvelsen.

DSB inviterte til fagdag nødnett, Innlandet mandag 8.11.21 på Scandic hotell, Lillehammer.

Vi var hele 6 personell fra Sambandstjenesten Innlandet, NRRL som deltok i dag:

Gjøvik: LA6ETA Henrik  og  LA2VTA Leif Konrad

Lillehammer: LA1PKA Knut Arild og LB1NF Stein Erik

Gudbrandsdalen Nord: LB4GH Torkell og  LB4CD Ola-Matti

Det var en interessant dag som handlet om nødnett i ulike brukeres erfaringer og situasjoner, f.eks leirskredet i Gjerdrum. Og så er det jo litt artig som NRRL Sambandstjeneste medlem å oppleve at NRRLS innsats i Gjerdrum fikk skryt, og videre at Innlandsnettet, epost over radio og sporingstjenesten ble trukket fram:

Åge Tøndevoldshagen er en god ambassadør for Sambandtjenesten NRRL. Takk!

Ellers fikk vi snakka med mange forskjellige aktører bl.a folk fra  Statsforvalterens beredskapsavdeling.

 

I dag 1.november 2021 var LB9UE, LB4GH og LB4CD på møte med innsatsledere for brannvesenet i Midt-Gudbrandsalen. De har hovedsete i Ringebu. Møtet foregikk på Ringebu brannstasjon. Vi var invitert dit av brannsjefen. Vi informerte om våre tjenester, og det ble god til til å diskutere og svare på spørsmål.

Det er enighet om felles øvelse, og videre samarbeid. Her ligger også muligheter for å samarbeide om kommunalt nødsamband mellom de tre kommunene Midt-Gudbrandsdalen. Vi skal varsle om øvelse i god tid, slik at flere medlememr kan være med for å lære og erfare. Det vil være sporingstjeneste.

Meget positiv dag!

Dette er helt i tråd med våre mål i Sambandstjenesten Innlandet, NRRL.

I korona-pausen har det ikke vært så mye aktivitet, nå får du to muligheter i høst. Vi håper du som medlem av Sambandstjenesten Innlandet benytter muligheten. Eller kanskje du ikke er medlem, men du er nysgjerrig på om sambandstjenesten kan være noe for deg? Ta turen!

  1. Nødnettbrukerkurs, Kløverstua, Gjøvik 14.10.21 klokka 1800. NRRLs hovedinstruktør nødnett Leif Konrad Storaas, LA2VTA er kursholder. Påmelding til henrik@solhaug.com
  2. Sambandsøvelse og medlemsmøte 20.11.21 beredskapssenteret Dombås. Påmelding til Ola-Matti Mittigård: 900 15735 og 100.- til gruppas konto: 2050.38.86082

Se egne poster på krisesamband.no for utfyllende info.

Vi håper å seg deg der! Er du interessert i sambandstjenesten, er dette fine arrangement til å finne ut om dette kan være noe for deg.

Utsikt fra KO i Grimsdalen 2 Okt 2020

Brukerkurs NødNett 14. oktober 18.00 på Kløverstua, Gjøvik
En del av våre medlemmer har ikke brukerkurs NN, og ganske mange flere tok det får mange år siden og trenger en oppdatering.
NRRLs hovedinstruktør NN, LA2VTA Leif Konrad kjører brukerkurs for oss denne torsdagen.
Start kl.18.00, og sett av kvelden!
Det serveres pølser, brus og kaffi.
Påmelding til henrik@solhaug.com
Motorola MTP3250, TETRA terminal | Lyd og Telesystemer AS, Trøndelag

Medlemsmøte og sambandsøvelse i Sambandstjenesten Innlandet, NRRL lørdag 20.11.21

Vi i Nord-Gudbrandsdalen inviterer alle medlemmer av Sambandstjenesten Innlandet, NRRL til medlemsmøte og sambandsøvelse på Dombås lørdag 20.11.21, klokken 1300-1900.

Møte finner sted på Beredskapssenteret, Almenningsvegen 35, 2660 Dombås. Innsnakk via repeater fra klokka 1200, 145.662.5 (sub 88,5).

Program for dagen:

Kaffe og biteti fra 1200-1300, innsig.

  1. 1300-1600: Sambandsøvelse. Vi skal teste vhf-utstyr, crossbandrepeatere og flere av våre lokale sambandsstasjoner, samt DMR-repeater og håndapparater. Vi fordeler medlemmer og utstyr på diverse oppgaver etter hvor mange som kommer. Det vil kreve at noen kjører. I KO øver vi på loggføring i CIM. Treningen vil ligne det som skjer om vi får et skarpt utkall på å aktivere nødsamband i Lesja og Dovre. Øvelsen har overføringsverdi til samarbeid med andre kommuner. Du får opplæring på stedet om det er noe du ikke behersker.

 

  1. 1600: Pizza og drikke. Vi få levert pizza fra Moskusgrillen.

 

 

  1. 1700-1830: Satsing på sporingstjenesten? Informasjon om pengetildeling fra Gjensidigestiftelsen, utstyrshandel, fordeling av ansvar og oppgaver. En del av utstyret vil forhåpentligvis kunne deles ut på direkten til de som tar ansvar.

 

  1. 1830-1900: Styrets halvtime.

 

 

Påmelding:

Sms til LB4CD, Ola-Matti 900 15 735 og 100.- i egenandel til SBIs konto: 2050 38 86082 innen 1.11.21.

Hvis du har betalt, men ikke kan stille, får du selvsagt pengene tilbake.

 

 

Hilsen LB6SE, Svein Brekken og LB4CD Ola-Matti Mittigård