Hopp til innhold

Vi prøver en ny variant av treff onsdag 30.1.19, klokken 19-21. Da reiser du til gruppelokalet som er nærmest deg: Elverum (LA4D), Gjøvik- og Toten (LA5G), Lillehammer (LA2L) og Gudbrandsdalen (LA7G).  Om det er noen fra Kongsvinger som vil være med fra der, så er det fint. Ta gjerne kontakt.

Sambandsmedlemmer treffes lokalt og vil få en epost med en skrivebordsøvelse som skal løses i løpet av en times tid. Deretter møtes vi på et videomøte-verktøy som heter appear.in klokka 2000. Den som tar ansvaret for møtet lokalt vil få nødvendige instruksjoner. Vi presenterer løsninger på skrivebordsøvelsen for hverandre. Vi avslutter med å ha kontakt via Innlandsnettet, Tetra, Winlink.

Samtidig inviterer vi andre gruppemedlemmer, enkeltmenn som måtte være interessert i det vi driver med til å delta, få en kaffe og en trivelig sambandsprat. Kjenner du noen som burde vært, kan du gjerne invitere vedkommende til å komme å se hva vi driver med.

Det kommer en påminnelse på sms når det nærmer seg.

Vel møtt!

Ola-Matti på vegne av styret i SBI.

8 medlemmer tilstede i LA2Ls nye lokaler på Birkebeineren skistadion fikk informasjon fra styret om aktiviteten i det siste, en gjennomgang av programvare for dekningssimulering og linkplanlegging. Knut holdt et knakende godt foredrag. Bruksanvisningen kommer på epost til alle medlemmer, og vi håper at mange kan lære seg programmene. Det er nyttig som kontorstøtte under en aksjon. Mer etter bildet:

Vi gikk gjennom foredraget som bl.a ble brukt på beredskapskonferansen i 6K, slik at alle ser hvordan vi presenterer oss, og hva vi sier at vi kan bidra med.

Skrivebordsøvelsen utløste mange gode tiltak og tanker rundt oppdragsløsning. Den var basert på hendelsen i Ottadalen i høst. Gruppa løste oppgaven, men fikk også litt å tygge på.

Gudleik hadde ei økt med førstehjelp som alltid er nyttig å kunne. Takk for god informasjon fra en fagmann.

LB1NF må vi takke for en utmerket middag, og Knut Arild som husvert og tilrettelegger. Vi kommer gjerne tilbake, for det var god traktering og plenti kaffe!

Alle tok med seg noe nyttig hjem fra dagen i dag. Takk for engasjementet, latter, prat og godt lag. Sees neste gang!

Ola-Matti på vegne av styret.

Farevarselet som er gult gjelder: Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Akershus, Oslo og Oppland. Se  f.eks HER.

Vi har sett tidligere at det er relativt små hendelser som skal til for å lage krøll i vital infrastruktur, så som telenettet. Senest 20.9.18 i Ottadalen.

SBI øker ikke beredskapen, men oppfordrer medlemmer til å følge med lokalt om noe skulle skje i løpet av helga. Vi liker å være i forkant.

God helg!

VELKOMMEN TIL HØST-TREFF I SAMBANDSTJENESTEN INNLANDET LØRDAG 24.11.18, 1100-1800

SBI-treff, Sjøseterveien 33, 2618 Lillehammer. LA2Ls lokaler Birkebeineren skistadion

Hvis vi skal kunne samarbeide og løse oppdrag sammen, må vi av og til treffes. Da blir vi bedre kjent med hverandre og kan løfte oss faglig. Det er derfor en glede å invitere til høst-treff for alle medlemmer og andre som er interessert i å være med.

Hva skal vi gjøre?                              -

1030-1100: Innsjekk, innsnakk  og kaffe.

1100: Velkommen, info fra styret, program og mål for dagen.

Lære å bruke program for dekningssimulering .

Skrivebordsøvelse knyttet til utfall av telefon/internett i Vågå, Lom og Skjåk i høst. Hva gjør vi for å løse en slik oppgave? Hva og hvor er utstyret vårt? Hvem gjør hva?

Praktisk øvelse: Sette opp DMR-repeater og teste handapparat mot den.

Praktiske saker som er viktig for å lykkes med oppdrag: loggføring, like verktøykasser, sanitet, arbeid i KO.

Uten å mat og drikke, lykkes helten ikke.

Kaffe og kjeks

Lunsj: brødmat og pålegg

Middag: Gryterett med ris e.l (catering)

Pris og påmelding

150.- for dagen inkludert all mat betales til SBIs konto: 2050 38 86082, sett gjerne kallesignal i meldingen. Betales innen 19.11.18. Medlemskap i SBI: 20 kroner pr år for å stå på vaktlista til samme konto som over.

Vi ønsker alle radioamatører i Hedmark og Oppland som er interessert i sambandstjenesten velkommen til Lillehammer denne dagen. Medlemmene i SBI er positive, operative og løsningsorienterte radioamatører som ønsker å bruke hobbyen til noe samfunnsnyttig også. Ingen krav til forkunnskaper. Du er hjertelig velkommen om du er nysgjerrig og interessert.

Påmelding: SMS til telefon:  920 91 913, Gudleik Aalvik.

Hilsen styret i SBI: Knut, Henrik og Gudleik og Ola-Matti