Hopp til innhold

I kveld har vi programmert Yaesu FTM-300D og satt plugger på koaksialkabelen. Den er av typen H155, lavtap, men rimelig tynn: 5,4 mm med dobbeltskjerming. Antenna er ei Diamond X-30. Igaten skal driftes av en Yaesu 7800 og ei Diamond V-2000 antenne.

LB6SE hadde med seg både loddebolt og måleutstyr. Antennesystemene er reine og virker bra. LB4CD ordna med PowerPole-kontakter for strøm. Strømforsyninga har to slike uttak bak, og det gjør det ryddig og greit. Samtidig er det ledig kapasitet foran på strømforsyninga.

Takk for QSO til LA6JEA, Jan, mobil og LA3TR, Thor Ove på Vinstra og LB1NE, Arne i Folldal. Det var godt å få testa begge antennene og ny-radioen.

Nå mangler vi bare innplassering i nettet, så blir det Igate ved neste korsvei. Alt er klart. Det er bare nett-tilgangen som må ordnes.

15.9.21 ble del 2 av utbygginga på nye Lesjaskog brannstasjon fullført. Vi monterte antenner for vhf/uhf talesamband og ei vhf-antenne for aprs-mottak til Igate. LB6SE og LB4CD.

1 - befaring-testing. OK

2- antennearbeid utvendig, kabler inn. Ordne hyller. OK

3- Programmere radio, Igate, ordne plugger, rydde og line innvending.

4 - Møte på den offisielle åpninga/åpen dag.

 

Den 1.9.21 testa LB4CD og LB6SE Innlandsnettet fra den nye brannstasjonen på Lesjaskog. Dette var for å finne ut hvor vi enkelt kan plassere antenner og radio i det nye bygget. Testen var vellykket med ei Diamond X-30 og en Yaesu 8900. På bildet ser du Sveins militære mast i masteholder på tilhenger. Vi testa X-30 i ulike høyder og med ulik sendeeffekt. Vi hadde QSO med LA4PGA Trond. Han var mobil.

Vi har et godt samarbeid med både Lesja- og Dovre kommuner, og utbyggingen er en del av det kommunale nærsambandet som Sambandstjenesten Innlandet drifter, vedlikeholder og øver. Det blir også montert en Igate for aprs-mottak på Lesjaskog.

Vi håper å være ferdigmontert før åpninga 24.9.21.

LB6SE Svein

LB4CD Ola-Matti