Hopp til innhold

Onsdag kveld, 26 april, hadde vi lokal øvelse i Lesja. Vi satte opp crossband-samband fra Dombås til Bjorli, og det ble testa på flere punkt. Blant annet Bjorli, Lesjaskog, Lesjaverk, Lesja og Dombås.

Etterpå samla vi oss på Lesjaskog brannstasjon og gjorde oss kjent med Gateway/repeater for nødnett som er tildelt SBI og lagres på Dombås. Den andre er på Gjøvik.

Det var LB4GH Torkell som kursa oss andre i nødnett-utstyret. Takk for det. Det er ikke det vi driver med til daglig, så da må det trykkes litt. Takk til Leif Konrad som fikk oss på sporet etter en liten avsporing!

Vi holdt på fra klokka 16 til 2230, så det ble en lang kveld. Hva gjør vel det når vi driver med noe vi synes er spennende og har det trivelig? UGH.

Det enkle er ofte det best. Kjør små øvelser lokalt. Det er alltid nyttig.

LB6SE Svein, LB4GH Torkell demonstrerer, LA8NJA Torgeir. Foto: LB4CD Ola-Matti

Den 8.juni skal det være fullskala øvelse i Lesja og Dovre i regi av Statsforvalteren og Politiet. Den kommunale kriseledelsen, blålysetatene og FORF skal øves.

Vi i Sambandstjenesten Innlandet, NRRL må forberede oss på å levere alle deler av vår tjeneste:

Foreløpig er vi 8 påmeldte: LB6SE, LB4GH, LA8NJA, LB4CD, LB0II, LB3KI, LA7DLA og LA9LRA.

Vi trenger noen flere slik at vi kan ta på oss alle oppdrag! Meld deg til sbi@nrrl.no eller til LB4CD på sms/telefon 900 15 735.

EPOST MED INFO NR. 2 BLE SENDT TIL ALLE I DAG 17.april. HAR DU IKKE MOTTATT DEN? TA KONTAKT på sbi@nrrl.no

I dag 4.april er et stykke ny infrastruktur for aprs på plass i Folldal.

LA8NJA har montert og satt på plass en IGATE av typen Microsat WX3in1plus 2.0.

Torgeir stiller også plass til rådighet for utstyret. Takk. Det gjør at vi nå har aprs-dekning i et område som tidligere har ligget i mørke.

Den er koblet til en Yaesu 7900 som er en driftssikker og solid radio. Ei GP-antenne forsyner IGATE med signaler. Dette vil tusle og gå 24/7 framover.

Det er LB4CD som har programmert LD2GF. Vi har 1 av disse i drift fra før i vårt område som LD2GB på beredskapssenteret. Dette er utstyr vi har gode erfaringer med. Lillebroren står på Lesjaskog som LD2GC.