Hopp til innhold

Lørdag og søndag 27.-28. oktober 2018 var vi og andre fra FORF invitert med region-samling for NFH på Lygna. Petter LB4XG og Henrik LA6ETA deltok sammen med representanter fra NRH og selvfølgelig et godt knippe fra NFH.

Lørdag ble brukt inne med gjennomgang av forskjellige temaer med påfølgende diskusjoner og problem-løsning. NRH og NRRL v/SBI presenterte sine organsisasjoner. På kvelden hadde NFH invitert Bertel O. Steen Defence and Security til å snakke om lys og ha en lys-demonstasjon. Det også var veldig interessant og nyttig.

Petter og jeg hadde før vi reiste nappet med oss litt forskjellig utstyr fra lageret vårt som vi stilte ut på lørdag. Dette fikk vi bruk for søndag! 
Søndag kom flere hundeekvipasjoner fra NRH som er under opplæring og det ble satt igang en øvelse med to markører. Vi utstyrte alle med DMR-samband og sporing og kunne levere gode tjenester til KO, og det ble en god øvelse også for oss.

Sett av lørdag 24.11.18. Da treffes vi i Lillehammergruppens lokaler på Birkebeineren skistadion. Det kommer epost med info til medlememmene når det nærmer seg.

Punkter på programmet:

Skrivebordsøvelse knyttet til bortfall av telekommunikasjon i Vågå, Lom og Skjåk i høst.

Sette opp DMR-repeater og håndapparat riktig.

Dekningssimulering.

NRRL Sambandstjenesten Innlandet en sammenslutning av Norsk Radio Relæ Ligas (www.nrrl.no ) sambandsgrupper i Hedmark og Oppland:

 • Gudbrandsdalen
 • Lillehammer
 • Gjøvik og Toten
 • Hamar
 • Kongsvinger
 • Østerdalen

SBI kan bidra når det kan bli behov for støtte, utstyr, planlegging og gjennomføring av radiosamband for lokale eller sentrale myndigheter når det offentlige telenett, internett, nødnett eller andre sentrale kommunikasjonslinjer faller ut

Utdrag fra «Formål til Sambandstjenesten Innlandet»:

 • Videreføre og etablere samarbeid med ulike offentlige instanser og FORF-organisasjoner, og etablere radiorom i offentlige bygninger som har nødstrøm.
 • Opprette og vedlikeholde varslingsliste for Hedmark og Oppland.
 • Sørge for at alt tilgjengelig sambandsutstyr er tilgjengelig for SBI og strategisk plassert med tanke på beredskap i Innlandet.
 • Drifte vaktordning som rullerer. Vakthavende har ansvar for utkalling ut fra gjeldende varslingsliste. Varsling skal kunne fungere uavhengig av telefon, internett.
 • Det skal holdes minimum 4 øvelser i året. 2 regionale og 2 lokale

Lenke til sporing skogbann Dovre hos NRRL: HER

Lenke til oppslaget i GD fra 30.9.2020 finner du HER

Lenke til oppslaget i GD fra 16.03.2020 finner du HER

Lenke til oppslaget i GD fra 10.4.2018 finner du HER.

Lenke til oppslag i GD om sporing og diverse fra 14.3.2017 finner du HER.

Artikkel om stiftelsesmøtet vårt finner du HER.

Fra øvelse med FMOP, artikkel hos NRRL finner du HER.

Henrik S, LA6ETA, hos LA4O om Innlandsnettet finner du HER.

Fra åpen dag på brannstasjonen Dombås, bilde av Vigga 27.9.18:

Vigga 27.9.18

Artikler i bladet Amatørradio:

AR 2-16: Fra stiftelsesmøtet 23.1.16, side 35-36. PDF av bladet finnes hos nrrl.no (må være medlem for å lese).

AR 6-15: Knutepunkt Dombås! Side  26-27. Fra åpningen av det nye beredskapssenteret på Dombås 12.9.15. Bladet finnes hos nrrl.no (må være medlem for å lese).