Hopp til innhold

Vi samarbeider nå med følgende kommuner:

Lesja, Dovre, Sel og Sør-Fron. Den siste utviklingen er i Sør-Fron, og vår mann LB9UE rapporterer følgende:

"Våren 2022 tok jeg kontakt med Rådmannen i Sør-Fron kommune og informerte om SBI og hva vi kunne tilby, han ble ivrig og inviterte meg til å holde en presentasjon av SBI i det kommunale beredskapsrådet. Presentasjon ble holdt den 1.juni 2022 for beredskapsrådet med deltakere fra: Politi, Brann, Heimevernet, Sivilforsvaret, Røde Kors, Kommuneoverlege, Rådmann og Ordfører. Dette ble suksess og det ble umiddelbart inngått samarbeid, rådmann og ordfører ville ha antenne på taket Jeg fikk etter dette møtet tillatelse til å gå til innkjøp av utstyr. Jeg bestilte da følgende fra Christech A/S: Yaesu FTM-400XD vhf/uhf transceiver, MS-1230BA Power Supply, Yaesu SMB-201 Base brakett, Diamond SX-400 swr/watt meter og Diamond X-30 vhf/uhf antenne. Dette er nå montert, og for det meste i arbeidstiden da jeg er ansatt på huset. Demonstrasjon av ferdig oppsett ble utført på forrige møte i det kommunale beredskapsrådet 26.10.2022, dette fungerte utmerket med innsjekk fra stasjoner i Oslo, Rælingen, Gjøvik, Vinstra og Otta. SBI er nå godt inne i Sør-Fron kommune hvor det etter hvert skal øves på dette med ekom utfall og demonstrasjon av winlink." LB9UE, Tom Erik

Her er lydfila fra sambandstesten mot Sør-Fron kommune:

 

https://www.dropbox.com/s/tearhrx3jk35ilk/Innlandsnett%20lb9ue%20fra%20k-hus%20s%C3%B8r%20fron.m4a?dl=0&fbclid=IwAR2uwyrSWdwVe2ooU_On8L-_mhomK98TBJDWwHXw5tit4WHQcF2ya0klacU

 

Styre i SBI hadde møte tirsdag 4. oktober via MS Teams.

På dette møte ble det enighet om at innsjekk på Innlandsnettet på søndager flyttes til kl. 19:30NT.

Det ble også vedtatt at i SBI så skal 145.475 med sub 71.9 på både TX og RX brukes som arbeidsfrekvens når vi er ute på oppdrag eller ved øvelser.

Det var også flere andre ting som ble diskutert som det skal jobbes videre med av styre.

Neste styremøte blir 25. oktober 2022

Det er varslet sterke vindkast i morgen onsdag, ettermiddag og kveld.

Se for eksempel her: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/XbqaOW/naa-slaar-hoestvaeret-inn-for-fullt

Vi vet av erfaring at tre som velter overende i vinden kan kutte både strøm og til og med bredbåndsforbindelser. Husker du denne i 2018: https://www.gd.no/nar-nettet-bare-dor/o/5-18-1050913

Vi øker ikke beredskapen, men har ører og øyne åpne der vi bor og lever. Varsle internt ved behov.

Image

Lørdag 1.10.22 til søndag 2.10.22 var det FORF-samling for aksjonsledere på Scandic, Lillehammer. Det er penger fra Gjensidigestiftelsen som gjorde dette treffet mulig uten annet enn reisekostnader for den enkelte. Det var et begrenset antall plasser, og Sambandstjenesten Innlandet, NRRL stilte med 3 mannskaper: LB4CD, LB4G og LA6ETA. Sistnevnte hold to innlegg på vegne av Sambandstjenesten NRRL. (Les mer under bildet)

LB4GH og LA6ETA ved vår stand. Vi var godt synlig under samlingen. Alle foto: LB4CD

Det var mange faglig interessante foredrag, og med mange engasjerte mennesker ble det også stilt spørsmål og diskutert en hel del. Det er bra. Vi hadde besøk av Politiet og fikk høre om Politiets forventninger til oss, og om utdanningen til Politiets innsatsledere.

Vi fikk for eksempel lære om dronebruk i søk og redningsoppdrag, om kapabilitetene til alle aktører i FORF i Innlandet, og om viktigheten av å ta vare vare mannskapenes pyske, om det nye aksjonsstøtteverktøyet som er under utvikling.

Det var god forpleining og god stemning på Scandic Lillehammer, og vi takker Gjensidigestiftelsen for muligheten. Det var et sterkt ønske om et lignende treff neste år, for alle innser at vi må samarbeide og spille hverandre gode.

Leder for Sambandstjenesten, NRRL holdt foredrag begge dagene. Takk for innsatsen, Henrik. Du representerte oss på en tillitsvekkende måte.