Hopp til innhold

Da lader vi trackere og batterier for neste øvelse som er neste lørdag. Røde Kors skal ha kjentmannskjøring i Reinheimen vest. Vi er bedt om å stille med sporing. Det er gitt tillatelse til å kjøre opp en gateway for Tetra og vår digipeater på en topp som heter Skarvehøe. Simuleringene fra der ser lovende ut.  Det er samme digien som ble brukt på Hjerkinn som skal i ilden: LD3ED-1.

Vi kommer til å samles på Lesjaskog brannstasjon og være der lørdagen. Vi har fastmonterte IGATE der, så det er bare å dele ut trackere og digipeater klokka 0645 på morgenen lørdag. Vi har kaffe utover dagen, så skulle du få lyst til å ta en tur, er du hjertelig velkommen.

 

 

6 mann fra SBI, LB4XG, LA6ETA, LA3TR, LB6SE, LB4GH og LB4CD, deltok på årets FORF-trening på Hjerkinn. Det var ca 50 mannskap med fra Norske Redningshunder, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Flytjenesten og NRRL. Røde Kors ungodmmer fra RØFF stilte som markører. I tillegg skulle det lages film samtidig med treninga. Det var Martin Amble Ruge fra Bortelagte.no og Maria Kampeseter Kleiven som hadde det oppdraget. De ble betalt med penger fra Gjensidigestiftelsen. Filmen og bildene blir gjort tilgjengelig for alle organisasjonene. Forhåpentligvis er klart til lansering før påske. Trening hadde også besøk av Jørn Halvorsen, prosjektleder, i FORF.

Vi leverte sporingstjeneste og DMR-samband for de som ønsket å trene på enkelt samband. De gikk utmerket. Vi hadde LB4GH i KO på Hjerkinnhus, mens vi driftet IGATE og samband fra Hjerkinn Fjellstua. Der hadde vi gode mottaksforhold med antenner på en veranda i 2.etg på et leilighetshus. I tillegg hadde vi en fill-in digipeater på innkjøringa til Hageseter.

Dette er andre gangen vi deltar på denne treninga. Nå er det bare å lade batteriene til neste lørdag, for da blir det muligens sporing av kjentmannskjøring i Reinheimen vest.

For SBI, LB4CD.

Full fart med FORF på fjellet!

Lørdag 19.2.22 er det trening sammen med:

Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp, Flytjenesten og SBI NRRL.

Politiet vil være tilstede.

Vi skal levere sporing av scooterekvipasjer med Røde Kors og NRH som skal trene på overflatesøk klokka 12-17 lørdag.

All aktivitet har utgangspunkt i Hjerkinnhus på Hjerkinn. Vi vil ha en liason i adm-ko der. Vi i SBI kommer til å holde til på Hjerkinn Fjellstue i ei leilighet der. Det blir vårt driftko med IGATE etc.

Det skal produseres rekrutteringsfilm for FORF denne lørdagen, så det er viktig at alle er uniformert og med radio i lomma! All intern trafikk vil gå på en simpleks-frekvens på vhf.

LB4CD og LB6SE frakter inn alt nødvendig utstyr på fredag. Alle som skal være med må stille på Hjerkinnhus seinest klokka 1100 lørdag 19.2.22. Det blir felles oppstilling ute klokka 1200.

Flest mulig må være med på å dele ut og registrere trackere ved start. Etter det setter vi igjen en mann i KO og reiser til Fjellstua.

Send sms til 90015735, eller epost til mittigard@gmail.com om du vil være med.

Ta med deg nistepakke og handapparat. Du skal få kaffe! Jeg skal komme med opplysninger om middag etc når jeg finner ut av hvem som kommer og hva slags matopplegg det skal være.

ORANSJE FAREVARSEL 29-30.1.22

Agder, Telemark og Buskerud og Akershus, Oppland og Hedmark

: https://varsom.no/vaervarsling/varsel/67965

Her  i Nord-Gudbrandsdalen ser det ut på yr.no som at det er natt til søndag som får den hardeste vinden. Da er det meldt 35 m/s på Dovrefjell. Ta en kikk på hvordan det ser ut hos deg.

KONSEKVENS: Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. Fare for skade på bygninger og infrastruktur. Strømforsyningen vil bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.

Det er lurt at du følger med rundt deg lokalt. Lad batterier til dine radioer, ha litt utstyr klart som vanlig og tenk gjennom hva du kan bidra med i en skarp aksjon om noen kommuner eller andre skulle få behov for sambandsstøtte e.l.

OBS: Dette sier jeg som engasjert medlem. Styret har ikke heva beredskapen som jeg vet.

73 de LB4CD, Ola-Matti, Lesja.

Den 16.1.22 ble vi utkalt på skarp aksjon og bedt om å sette opp VHF-nærsamband gjennom Lesja kommune fra Bjorli i vest og til beredsspassenteret, Dombås i Dovre kommune.

Politiet ønsket å kunne få fram akutte meldinger om liv og helse i tilfelle utfall strøm, telefoni og nødnett. Det ble både strøm og telefonutfall tidlig på kvelden, men det har heldigvis blitt ordna.

Vi aktiverte vårt nett slik vi har planlagt og øvd på. Det er bare noen uker siden sist. Brannmannskap var med på å montere crossbandlinkene, og Røde Kors stilte med mannskap for å bemanne sambandspunkter som er kjent for befolkningen.

Aksjonen er vellykka så langt. Vi kan varsles ut via radio i natt, men er nå i hvil og hvil. Det ser ut til at uværet trekker østover, så forhåpentligvis er dette over i morgen.

LB6SE, Svein og LB4CD Ola-Mati bemmannet henholdsvis Lesjaskog og Dombås brannstasjon. Svein hadde opplæring av brannmannskap for å sette opp linkene.

Vi testa vhf-nærsamband fra Lesjaskog til Dovre den 20.11.21. 12 medlemmer fra Elverum, Gjøvik, Lillehammer, Vinstra, Heidal og Lesja var samla på Dombås til øvelse og møte.

Vi bruker crossbandlinker for å flytte signalene 8 mil i krokete dalfører. Det fungerer.

LA3TR var med på å teste mobilt fra Dovre.

 

Petter LA4XGog Knut Arild LA1PKA var på Dovrefjell og testa både VHF og DMR. LA6ETA, Henrik betjente nødnett og DMR i KO på beredskapssenteret. LB4CD var VHF-mann i KO.

Leder av Sambandstjenesten Innlandet, LB4GH, var kasta ut i crossbandlinksystemet og skulle teste både vhf, uhf og DMR. Man kan bli forvirra av mindre. Heldigvis gikk det bra med sjefen.

LB9UE var mobil fra Dovre, og vi fikk testa mange punkter med ulik effekt og antenner på både vhf og DMR.

Her er gjengen samla på beredskapssenteret før øvelsen. Gjennomgang av sambandsplaner og mål for øvelsen.

DSB inviterte til fagdag nødnett, Innlandet mandag 8.11.21 på Scandic hotell, Lillehammer.

Vi var hele 6 personell fra Sambandstjenesten Innlandet, NRRL som deltok i dag:

Gjøvik: LA6ETA Henrik  og  LA2VTA Leif Konrad

Lillehammer: LA1PKA Knut Arild og LB1NF Stein Erik

Gudbrandsdalen Nord: LB4GH Torkell og  LB4CD Ola-Matti

Det var en interessant dag som handlet om nødnett i ulike brukeres erfaringer og situasjoner, f.eks leirskredet i Gjerdrum. Og så er det jo litt artig som NRRL Sambandstjeneste medlem å oppleve at NRRLS innsats i Gjerdrum fikk skryt, og videre at Innlandsnettet, epost over radio og sporingstjenesten ble trukket fram:

Åge Tøndevoldshagen er en god ambassadør for Sambandtjenesten NRRL. Takk!

Ellers fikk vi snakka med mange forskjellige aktører bl.a folk fra  Statsforvalterens beredskapsavdeling.

 

I dag 1.november 2021 var LB9UE, LB4GH og LB4CD på møte med innsatsledere for brannvesenet i Midt-Gudbrandsalen. De har hovedsete i Ringebu. Møtet foregikk på Ringebu brannstasjon. Vi var invitert dit av brannsjefen. Vi informerte om våre tjenester, og det ble god til til å diskutere og svare på spørsmål.

Det er enighet om felles øvelse, og videre samarbeid. Her ligger også muligheter for å samarbeide om kommunalt nødsamband mellom de tre kommunene Midt-Gudbrandsdalen. Vi skal varsle om øvelse i god tid, slik at flere medlememr kan være med for å lære og erfare. Det vil være sporingstjeneste.

Meget positiv dag!

Dette er helt i tråd med våre mål i Sambandstjenesten Innlandet, NRRL.