Hopp til innhold

Hjerkinn Fjellstue på lufta 14.2.23

I dag monterte vi et vhf-radioanlegg med nødstrøm på Hjerkinn Fjellstue. Per Holsbrekken og Knut Arne Berge fra Lesja og Dovre brannvesen gjorde jobben med antenneinstallasjon i høyden. Antenna på toppen av masterøret er fra den finske produsenten Aerial OY og tåler dårlig vær og vind. Meget solid. På radiosiden er det en Yaesu FTM 3100 som leverer signaler til Innlandsnettet. Nødstrømsbatteriet er fra SunWind og har 136 AH som vedlikeholdes av en Defa smartlader. Det er også et vanlig power på hylla. Antennekabelen er en LMR400 med skruplugger fra Messi og Paolini. Hjertelig takk til ChrisTech AS for handel av alt nevnte utstyr , og ikke minst service av beste sort.

Første QSO fra Hjerkinn Fjellstue sitt nymonterte anlegg ble mellom LB4CD og LA3TR/P på Eldridbu. Takk for testen. Tron er marginal inn, mens Geitberget er i synsfeltet og selvsagt krutsterk.

For de fastboende i dette området betyr dette at de har Hjerkinn Fjellstue som et kommunikasjonspunkt i nødsammenheng i tilfelle ekom-utfall.

I dag var det sol og vindstilt på fjellet, så en utmerket dag for montering!

Takk til LB6SE Svein for kjøring, bakst og Farris! Ugh.