Hopp til innhold

Sårbarhet: Kjørte i lyktestolpe; nødnett og mobilnett ute av drift.

23.desember - rapport fra GD, sakset fra: https://www.gd.no/kjorte-i-lyktestolpe-nodnettet-nede/s/5-18-1920316

Et trafikkuhell der en lyktestolpe ble kjørt ned i Sel førte til at nødnettet, mobil og bredbånd falt ned. Telenor melder også om store problemer med mobilnettet og bredbånd i Vågå og Lom.

Klokken 00.14 natt til lørdag fikk politiet i Innlandet melding om at en bil hadde kjørt av vegen på riksveg 15, Ottadalsvegen i Sel. Nødnettet falt ned, melder politiet.

Bilen hadde truffet en lyktestolpe som gjorde passering umulig en periode.

Nødnettet nede

Nødetatene ankom og fører ble undersøkt av ambulansepersonell. Det var kjørt ned to ulike kabler og de ble undersøkt for å sjekke om de er strømførende.

Riksveg 15 var stengt ved Søre Åsaren. Det var fiberbrudd og nødnettet var nede i deler av området på grunn av ulykken. Også i Heidal og helt opp til Grotli er mobilnettverk og bredbånd borte, får GD opplyst.

Fører ble kjørt til legevakta Otta for videre behandling.

Rune Vegard Huse, operasjonsleder hos politiet i Innlandet, sier til GD lørdag morgen like etter klokken 8 at nødnettet fremdeles er nede.

Vet du noe, eller har relevant informasjon? Tips GD på tips@gd.no.

– Et brått utfall

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, opplyser til GD lørdag morgen at omtrent på samme tid fikk de et brått utfall på 11 basestasjoner i Vågå kommune.

– Vi arbeider med å skaffe ressurser til å utbedre nedkjørt fiber i traseen. Mobilnettet er dermed sterkt berørt fra cirka Gjendesheim til Vågå inkludert deler av Våga sentrum samt deler av RV 15 sør for Vågåmo. Deler av Lom og Vågå er dessverre også berørt på bredbånd.

Amundsen sier til GD i 12.30-tiden at de jobber intenst med å få til en midlertidig løsning, og at de håper å få til dette senest klokken 17.

Hva gjør Sel kommune med dette? Svaret finnes på kommunens hjemmesider:

MOBIL- OG E-KOM-BORTFALL I ØVRE HEIDAL (Sakset fra: sel.kommune.no, lese dato 23.desember.23 klokka 13:15)

Telenor melder om utfall av mobildekning og bredbånd i øvre Heidal (Leirflaten og Murudalen).

Mulig årsak til utfallet er fiberfeil og arbeid er i gang for å rette feilen.

Sel kommune har plassert ut nøddnettsradio hos Terje Jonny Sveen på Leirflaten samt i Randsverk (kiosken).

For SBI:

Alle slike hendelser bør drøftes i SBI. Hva kan vi lære, hva kan vi gjøre/endre for eventuelt kunne bistår med noe fornuftig.

God jul. 73 LB4CD, Ola-Matti