Hopp til innhold

Sambandsmøte 11.januar 2024 Dombås

11. januar 24 klokka 18:30 møttes LB4GH, LB4CD, LB6SE og LA8NJA på Dombås beredskapssenter. Vi drodla litt rundt øvelsen i Sikkilsdalen. Deretter fylte vi opp begge de nye Euroworker-aggregatene (2,2kW) med miljøbensin og olje og starta dem opp. KO-kassa med både Igate, ruter, og 2 radioer ble starta på aggregatstrøm og testa. LB6SE hadde en QSO over Innlandsnettet med mobilpisken tilkobla kassa.

Nettbrettet tok LB4CD med seg hjem for å lade skikkelig og oppdatere programvare etc.

Starlinkantenna ble starta via app på mobiltelefon, men ga beskjed om at den trengte flere timer for å justere seg for førstegangsaktivering. Det hadde vi ikke tid til denne kvelden, så LB4GH tar den med hjem og setter den i drift, så får vi møtes på nytt og teste.

Vi starta Sepura-Gatewayen for nødnett og satte den i repeater-mode DMO. Vi kjørte en kjapp test-QSO med handterminalene i DMO-samvirke. Det fungerte utmerket.

Det er en stund siden alt har vært starta og testa, og det viser seg stadig vekk å være en særs viktig del av beredskapen. Vi har et par utfordringer fordi det er lenge mellom hver gang utstyret skal ut, og det er mange detaljer å huske på i både drift og bruk av utstyret.

Vi sjekka inn på sambandstjenestens innsjekk på nødnett undervegs i møtet, og vi fikk testa vår faste installasjon, samta brannvesenets trackere.

Alt i alt en produktiv og ikke minst trivelig kveld i lag.

73 avdeling nord. UGH. LB4CD