Hopp til innhold

Starlink-test med IGATE og aggregat Dombås

I kveld, 17.januar, var LB4GH og LB4CD på beredskapssenteret på Dombås. Vi starta et 2.2KW Champion-aggregat (FORF), satte strøm på KO-kassa og Starlink-antenna og ruteren. Samtidig slo vi av IGATE LD2GB, for å sikre oss noen signaler via KO-kassa som har en IGATE som heter LB4CD. Den dukker opp på Hjerkinn på kartet. Det fungerte som det skulle. Vi starta noen av brannvesenets trackere, og de gikk gjennom systemet og havna på kartet.

Testen vår i kveld viste oss noen ting:

  • Vi var på lufta etter ca 30 minutter med VHF/UHF, IGATE kobla til Starlink og egen strømforsyning.
  • I kveld var det kaldt, -20 da vi starta. I løpet av økta gikk temperaturen en del opp, og det medførte nok ata ntennemotoren frøs, og vi måtte ta inn utstyret og tine det litt. Men vi kom på nett via Starlink med telefonene våre og IGATEen i kassa. I bruksanvisningen leser vi at driftstemperaturen er fra -30 til +50. De blå tar vi med en klype salt og setter streken ved minus 20.
  • Starlink-internett-splitteren er viktig for å få kabla nett til IGATE. Det gjør også at vi kan forlenge avstanden mellom KO-kassa og ruteren.
  • Ruteren virka på hele beredskapssenteret. Den stod i vognhallen og tusla en god stund.
  • Vi ser for oss at transport av dette utstyret blir en sårbarhet, og kabler/plugger. Alt må pakkes godt og samtidig enkelt. Vi har søkt NRRL om penger, men ikke hørt noe så langt. Det må handles reservekabler på neste innkjøp.
  • Det kan være nyttig å ha en hårføner i kassa til kalde dager. Vi brukte det i kveld, for å tine litt på antennemotoren. Takk til XYL

Ellers fikk vi prata, drukket kaffe og Torkell omprogrammerte brannvesenets trackere tilbake til 2 min TX.  Alltid hyggelig å treffes:

73 LB4CD