Hopp til innhold

Digipeatertesting pågår

Som dere vet har SBI sporingsoppdrag i Nord-Gudbrandsdalen både for Norske redningshunder og Røde Kors i vinter. Akkurat nå er det meste av infrastruktur nede for utskifting og omprogrammering. Det tar tid.

Vi satser derfor utelukkende på portable løsninger i vinter. Det vil derfor dukke opp digipeatere på kartet med LE-kallesignaler. Disse står enten hos meg eller LB6SE Svein, i testdrift. Senere vil de være utplassert på fjellet i forbindelse med øvelsene skissert. Vi benytter både Byonics Tiny Track 4 og Microsat PLX-digi kombinert med ymse radioer, antenner og batterier.

Planlegging og forberedelser er nøkkelen til suksess i disse oppdragene. Gjennomføringen har vi kontroll på, men det nytter ikke om utstyret svikter.

Vi kommer til å bruke 4 portable digipeatere på kjentmannsturen som Røde Kors skal ha med scooter i fjellheimen. Da er det en blanding av privat og kommunalt utstyr som er i bruk.

Ta kontakt om du lurer på noe: sbi@nrrl.no

Hilsen Ola-Matti, LB4CD