Hopp til innhold

2020 en milepæl for vår organisasjon

2020: En milepæl for SBI.

2020 har så langt betydd tre skarpe aksjoner for Sambandstjenesten Innlandet. Alle tre aksjonene peker tilbake på et arbeid som har pågått de siste fem årene.

Vår første skarpe kommunale beredskapsaksjon var for Lesja og Dovre kommuner under utbruddet av koronapandemien i mars. Da fikk vi marsjordre fra beredskapssjefen i Lesja og Dovre om å iverksette og offentliggjøre våre planer for nødsamband i området. Tiltaket ble plukket opp av pressen og fikk omtale i GD.

Den andre skarpe aksjonen var på Politiets bestilling og gjaldt en leteaksjon sør om Trevatna etter en mann i juni. Aksjonen var vellykket, men dessverre med negativt funn. Politiet fikk den hjelpen av oss som de ønsket seg. Vi fikk øvd vår evne til å holde ut over tid og løse et konkret og skarpt oppdrag.

Den tredje aksjonen var også en leteaksjon, men denne gangen i Grimsdalen i Dovre. Det ble søkt etter en savnet kvinne fra tirsdag til fredag i uke 40. Mannskaper fra HV, Sivilforsvaret, NRH, Røde Kors og NRRL var i gang. I tillegg hadde Sea King, Politihelikopteret og Luftambulansen mange flytimer. Aksjonen endte fredag kveld med negativt funn.

Utsikt fra KO i Grimsdalen 2 Okt 2020

Aksjonene viser at vi klarer å stille opp med mannskap, utstyr og en arbeidsmåte/plan når vi blir spurt. Det er en milepæl, og viser at systematisk arbeid over tid lønner seg. Nå er det bare å øve og bygge videre.

Takk til alle involverte.