Hopp til innhold

Sporingsaksjon Gjerdrum januar 2021

Natt til 30.12.20, gikk det et leirskred i Ask i Gjerdrum.

Se for eksempel: Gjerdrum kommune eller NRK.

SOØ, NRRL sambandstjenesten ble bedt om bistand av Politiet til sporing av letemannskaper og ulike ressurser i skredområdet med visning i Sartopo/aprs.no. Senere har NRRL, Sambandstjenesten tatt over for å koordinere mannskap, vaktlister etc. LA9FOA Knut Ole i Tromsø har gjort en kjempejobb med administrering.

Tom Ingebrigstvold er aksjonsleder lokalt. SOØ har spisskompetanse på sporingstjeneste, slik at ting har fungert bra. NRRL, Sambandstjenesten er fortsatt aktive nå, innhyret av Gjerdrum kommune for sporing. Mandag 18.1 øker aktiviteten i skredområdet.

SBI har på forespørsel bidratt med en del mannskap for å avlaste SOØ. Henrik Solhaug er leder Sambanstjenesten NRRL, medlem og kasserer SBi,  og har følgelig bidratt med flere vakter og mye organisering. LA2VTA, Konrad var med Henrik ei nattvakt. LB3LI, Håkon og en til har deltatt.

5. og 6.1.21 var  LB9UE og LB4CD sørover for å delta. Da hadde vi kveldvakt den 5.1 og dagvakt den 6.1, da sammen med LA6ETA Henrik og SOØ-medlemmer.

En aksjon av denne størrelsen og ikke minst varigheten krever samarbeid over store områder for å få det til å gå rundt. I den første tiden hele døgnet, nå er det på dagtid fra 08-18. Vi du gjøre en innsats, så ikke nøl med å med å melde deg.

Disse bildene tilhører SBI og kan ikke kopieres og brukes uten tilltalse av SBI. Kontakt sbi@nrrl.no.

Lurer du på å ta ei vakt:

Ta kontakt med leder SBI, Kjetil Bakke, LB5MG. sbi@nrrl.no

Vårt oppdrag som mannskap er å dele ut trackere til mannskap som skal i farlig område, loggføre dette og legge til trackerne i kartvisningen i Sartopo. Ta i mot trackere etter bruk og sørge for lading av utstyr, samt melde feil/skader på trackere. Opplæring på stedet om det er nytt for deg. Du må være nøyaktig i det du gjør.

Info fra Kjetil:

Sambandstjenesten har fortsatt behov for mannskap på Ask i Gjerdrum. Det foregår fortsatt søk i rasområdet og SL har inngått avtale om fortsatt bistand fra Sambandstjenesten. Det krever lite teknisk kunnskap om APRS for å delta, fordi all infrastruktur er satt opp og går 24/7. Det driftes av meget kompetent personell i SOØ.Man oppholder seg hele tiden innendørs i godt oppvarmede lokaler i sikker sone. Dette er fin erfaring å ta med seg, samtidig som man gjør en god samfunnsinnsats.

For de som melder seg: Husk at du må ha med eget smittevernutstyr som engangshansker, hånddesinfeksjon og munnbind. Utgifter i forbindelse med dette refunderes mot kvittering.