Hopp til innhold

Samling på Rena 5.februar 23

I dag var vi 8 radioamatører fra Sambandstjenesten Innlandet samla på Rena. Vi starta med å koble opp en medbrakt HF-stasjon (LA8NJAs Yaesu897) med ei W3DZZ-antenne med fødepunktet liggende på en snøhaug utenfor møtelokalet. Den viste seg å gå godt nok til å kjøre HF winlink vara mot både Gjøvik og Stavanger. En Yaesu 8800 og ei J-pole-trådantenne sørga for Packet-signaler via Nordhue mot Gjøvik.

Da skjønner leseren at Winlink, epost over radio, var ett tema for møtet. Dette er en etterspurt ressurs fra våre samarbeidspartnere i det offentlige, og noe av formålet i dag var å få flere medlemmer operative på Winlink. Vi håper at demonstrasjonene ikke var avskrekkende, men heller inspirerende. Det var Ola-Matti, LB4CD, supplert av LA6ETA Henrik og LA8NJA som framførte og demonstrerte Winlink både på HF og VHF.

LA6ETA hadde et foredrag om arbeid sentralt i Sambandstjenesten, NRRL, blant annet status på tracker-prosjektet, kompetanse o.a. Det er mye på gang i organisasjonen vår.

Det var utrolig artig å treffes etter en lang tid med inaktivitet. Vi åtte som var på Rena i dag ble inspirerte av å treffes, og styremedlemmene som var her fikk en del konkrete innspill å jobbe med. Vi håper å se flere på neste treff.

Aktive medlemmer som var på Rena i dag var:

LA8NJA, Torgeir, LA2VTA Leif Konrad, LA6ETA Henrik, LB4CD Ola-Matti, LB3LI Haakon, LB3LJ Ståle, LB3KI Stein Erik, LB0II Jan

73, LB4CD.