Hopp til innhold

Sporingsøvelse 9-10.3.19

SBI leverte sporingstjeneste i Røde Kors sitt KO på Dovrefjell under nattkjøring 9-10.3.19. Vi stilte med 3 mannskaper: LB4GH, LB6SE og LB4CD. Vi rusta ut to flyttbare digipeatere og 7 trackere, og leverte kartvisning i KO. Vi starta klokka 1700 lørdag, og drev på til 0300 på natta.

Denne gangen hadde vi litt motgang. Fra før vet vi at noe av vår faste infrastruktur er noe døv på mottak. I tillegg knakk en mobilantenne for bruk til en digipeater på scooter, slik at den ikke gjorde jobben.  Dermed ble det noe redusert signalgang enn normalt. Vi har øvd i området før, og har hatt full oversikt. Nå ble det sporadisk.

Men, vi har fått gjennomfør øvelsen som innebærer:

-planlegging i forkant

-hente utstyr, sørga for at alt er med

-dele ut trackere, organisere flyttbare digipeatere

-operere karttjenesten slik RK ønsker i KO

-ta i mot utstyr, pakke ned, rydde inn alt

-line og lade - slik at alt er klart til neste runde.

Vi skal ha en runde til i slutten av mars, så får vi se om vi rekker å få satt inn et par nye digipeatere innen den tid. Trivelig har vi hatt det uansett.